Minden CCIE labor központ zárva!

Tegnap világszerte bezárt minden CCIE vizsgaközpont, határozatlan időre. Szerintem ezzel vége is a régi verzióknak, hiába tolták ki április végéig a régi vizsgákat, kétlem hogy addig lecsengene a koronavírus és újra kitárná a kapukat minden központ.

Akinek volt regisztrált időpontja az kap majd egy vouchert amivel nyitás után el tud majd menni vizsgázni. Mivel az már szinte tuti hogy az új verzió lesz ezért nyilván sokan csalódottak, de ahogy olvasom mindenki megérti a helyzetet és helyesli a lépést.

Arról már sok helyen lehetett olvasni (pl. itt), hogy a Cisco ingyenessé tette a Webexet, Anyconnectet, Umbrella és DUO termékeket.

Amire én igazán kíváncsi vagyok és nem olvastam még róla az a vizsgák megújításának kérdése. Mivel sok országban a VUE központok is zárva tartanak ezért nem lehet vizsgázni menni, mi van ha pont a következő hetekben jár le valamilyen papír?

Mivel már életbe lépett az új rendszer amiben lehet krediteket is használni így ez a megoldás működhet, hiszen teljesen online intézhető, viszont adott esetben jóval drágább mint egy VUE vizsga, és nyilván ha valaki már a vizsgafelkészülés végén járt akkor extra kellemetlen a szituáció.

Mikor csináltam a Juniper vizsgákat ott lehetett otthonról vizsgázni (beszámoló itt), nem tudom a Cisco tervez -e ilyen lépést, de szerintem érdemes lenne megfontolni.

Illetve szintén tegnapi hír, hogy elmarad a Ciscolive! US, helyette 2 napos virtuális konferenciát tartanak. Részletek itt.