Ilyen volt 2019

Ez az év is eltelt, ilyenkor ideje összegezni, hogy az év elején kitűzött célok közül mit sikerült megvalósítani.

A 2019-es terveimről itt írtam. Most ezeket veszem át tételesen.

 

 

Szakma / tanulás

Terveim között szerepelt a CCNA DC és CCNA SP anyagok tanulmányozása. Előbbivel szinte semmit, utóbbival minimális időt foglalkoztam, mert másként alakult az év, amit egyáltalán nem bánok.

Tavasszal lenyomtam a Juniper DevOps kurzust, erről itt írtam.

A Cisco nyáron ledobta az atombombát – teljesen átalakítják a vizsgákat -, ezért kitűztem célként a CCIE Written-t még idénre. Jelentem, ez sem jött össze 🙂 . Bánom? Egyáltalán nem 🙂 !

Nyáron hosszú idő után munkahelyet váltottam, ami így pár hónap után már biztosan kijelenthető hogy nagyon jó döntés volt, úgy érzem szakmailag és emberileg is helyemre kerültem. Minden nap tanulok, fejlődök, vannak kihívások, ezért engedtem el a CCIE Written-t is többek között (meg egyébként is van még időm újítani, nincs rajtam időnyomás), tudok foglalkozni olyan dolgokkal, ami sokkal fontosabb számomra a vizsgáknál (az elmúlt években csináltam úgyis eleget).

Jelentkeztem a Cisco Champion 2020-ra, eredmény még nincs.

 

Sport

Szerettem volna teljesíteni a “Fuss 2019-ben 2019 km-t” kihívást, illetve több bringázást beiktatni (1000 km), ezek sikerültek is.

Ennyit mozogtam idén:

 

Ahogy az látható is, sportos év volt ez is, azonban a súlyom eléggé elszállt. Év vége felé már átléptem a 94 kg-t is, ami a célként kitűzött 85 kg-hoz képest elég nagy eltérés 🙂 .

A megtett lépések átlaga is lement picit, de a többi mutató rendben van, elégedett vagyok ezzel az évvel.

 

Futás

Bár a vége picit necces volt, behúztam idén is az évszámot lefutott km-ben.

 

 

Futottam télen és nyáron, hóban, fagyban, esőben, szélben, hőségben 🙂 . Hóban futni (vagy mondhatni jégen) azért néha picit necces volt, de egy kis őrület is kell ehhez a sporthoz. Ha edzés van akkor edzés van.

 

 

 

 

 

De csak így lehet teljesíteni ezt a kihívást.

Versenyekre nem nagyon mentem, nincs már rájuk szükségem a motiváció fenntartásához, illetve ár-érték arányban nem éri meg nekem. Közeli versenyekre (Mosonmagyaróvár, Győr) ha úgy adódik elmentem, de teljesen megvoltam nélkülük.

Ez a kép pl. egy mosonmagyaróvári félmaratonon készült, május 5-én: szakadó eső, szélvihar, 4 fok, szóval igazi tavaszi idő 🙂 . Mégis egyéni csúcsot futottam.

 

 

 

Szerencsére sérülést nem szedtem össze, leszámítva azt az egy hetes kényszerpihenőt amelyet egy bringás bukás után összekötözve töltöttem. Akkor voltam kénytelen az Apple Watch S2 órát is lecserélni, azóta egy Watch S4-et nyúzok – ha nem törik szét akkor biztos nem frissítettem volna. Egyébként még mindig működik, csak az érintést érzékeli picit rosszul – de ez szerintem a képen látható állapotában érthető.

 

 

 

Bringa

A tervezett 1000 km lazán meglett, és sikerült többször is 100 km feletti távokat tekernem. Defektet is csak egyszer kaptam, azt is otthon vettem észre, szóval szerencsém is volt idén. A fent említett bukás nem hiányzott, de ez abszolút benne van a pakliban.

 

 

 

 

 

Blog

Ebben az évben 62 bejegyzés született, ebből 24 decemberben, az adventi naptár keretében. Ez az olvasottságot nézve elég jó számokat hozott úgyhogy szerintem megcsinálom jövőre is. A legolvasottabb egyébként az adatmentős bejegyzés volt, utána pedig a BGP-s.

 

Látogatószámban sikerült jobb eredményt elérni mint tavaly, köszönöm nektek.

 

Az év legolvasottabb bejegyzése ismét a PPP-s lett (tavaly is ez volt), ez vagy tényleg ennyire érdekli az embereket vagy csak valami netes bot találta meg 🙂 .

Ami említésre méltó még hogy jelöltek a Cisco IT Blog Awards-ra, a szavazás eredménye januárban derül ki. Köszönöm mindenkinek ezúton is aki szavazott rám.

 

Zene

Nálam ez régóta Armin van Buuren 🙂 . Voltam a Soundon, ami nagy élmény volt. Megérkezett a szokásos év végi Yearmix (106 track egy 2 órás mixben), amihez idén is készült Youtube klipp. Ha valaki nem tudja miről van szó akkor tekerjen bele, hátha elkapja a feeling 🙂 . Ha kényelmesebb akkor Spotify-n is meghallgatható.

 

Összegzés

2019 számomra egy jó év volt. Sikerekben és egészségben gazdag, kiegyeznék egy hasonlóval jövőre is.

 

Köszönöm, hogy idén is olvastátok a blogot, jövőre folytatjuk 🙂 .

 

Boldog új évet kívánok!