Rocketbook Everlast

Ez nem a reklám helye! De mivel régóta vágytam egy ilyen cuccra és nekem nagyon bevált ezért írok róla, hátha más is kedvet kap hozzá.

A Rocketbook röviden összefoglalva egy “jegyzetfüzet”, amelyre speciális tollal lehet írni (Pilot Frixion). 32 oldalt tartalmaz a füzet, és az a különlegessége hogy egy nedves rongy segítségével a lapok törölhetők és bármennyiszer újraírhatók. Ez már önmagában is nagyon jó dolog, de az igazi ereje abban rejlik, hogy egy telefonos app segítségével az oldalakat beszkennelhetjük és elmenthetjük a felhőbe, elküldhetjük emailben, stb.

Többféle Rocketbook kapható. Én egy “Everlast” terméket vettem amely A4-es méretű, 32 oldalt tartalmaz, illetve adnak hozzá egy db fekete tollat is. Kapható más méretekben is, de nekem erre volt szükségem.

Rengeteget rajzolok papíron (amelyekből aztán sokszor Visio ábra lesz később, de előbb minden papíron születik meg 🙂 ), ezért eddig kinyomtatott papírok üres oldalára firkáltam, elkerülve a papír pazarlását. Az Everlast-ra írni/rajzolni majdnem teljesen olyan érzés mint papírra, kaphatóak hozzá színes tollak is, tehát tökéletesen tudja azt, amire nekem szükségem van.

Ami nagyon jópofa benne, hogy a telefonra telepített alkalmazással az oldalak beszkennelhetők, és a füzet alján lévő kis ikonokat bejelölve előre definiált helyre küldhetőek az oldalak. Pl. be tudod állítani, hogy a “gyémánt” esetében egyből küldje el mailben, az “alma” ikon esetén töltse fel Google Drive-ba, stb.

Tud OCR-t is (szöveg felismerés), de csak angol nyelven. Nekem ez nem fontos, de kipróbáltam és ha szépen írok egész jól működik, még magyar nyelvű szöveg esetén is. Ha a szöveget két “#” közé teszed (## TEST ##) akkor egyből ez lesz a jegyzet címe pl. ami egy tök jó ötlet.

Egyelőre még csak fekete tollam van, de veszek majd színeseket is (routing és switching ábrákhoz kifejezetten kellenek a színek 🙂 ).

Itt (link) tudjátok megnézni videón a működését. Itt (link) a leírás hozzá. GYIK itt (link), itt találsz ingyenes PDF oldalakat is amellyel kipróbálható az applikáció.

Az ára nem olcsó (12.500 Ft, én Black Friday-n vettem ennél olcsóbban), de nincs több elpazarolt papír, és minden jegyzetem/rajzom villámgyorsan ott figyel a felhőben/emailben. Nekem megérte, tényleg jó szívvel ajánlom bárkinek. Ha másra nem az újraírható oldalak miatt gyerekeknek is kiváló rajzolni 🙂 .