Két új CCIE logót mutatott be a Cisco

A mai napon a Cisco a legnagyobb titokban két új CCIE logót mutatott be.

Az első a “CCIE ABL”, azaz “All but Lab”. A gyártó elmondása alapján ennek bevezetésére azért volt szükség mert rengeteg mérnök készül hónapok, esetleg évek óta a CCIE labor vizsgára és ez idő alatt nem tudnak a management felé felmutatni semmilyen papírt. Ezt próbálják megoldani a legújabb logóval, amelynek letöltésére mindenki jogosult aki átment a CCIE Written vizsgán (és ezzel megszerezte a CCIE Written Certified minősítést). Ez tehát nem egy új track, hanem mindegyik irányra vonatkozik!

 

 

Azoknak a fanatikusoknak akik 10 éve CCIE Written Certified státuszban vannak letölthetővé válik a “CCIE ABL 10 Years” logó is.

 

 

Azt hiszem sokan vártak valami hasonlóra, és a Cisco meghallotta az igényt.

 

Pletyka szinten felmerült még hogy aki 3x átmegy a CCIE Written vizsgán de nem sikerül neki a labor az tiszteletbeli CCIE számot kap, csak “-” előjellel. A 1024-et a “nagy” vizsgához hasonlóan a labor kapja, tehát az első sikeres pályázó a “CCIE# -1025” számot szerezheti meg.

Nagyon pletyka szinten említik hogy változik a “hivatalos” CCIE vizsga is, ezentúl nem kétévente, hanem kéthetente kell újítani. Ennek megfelelően a Blueprint hetente frissül, ami nagyon is indokolt az SDN világában hogy a CCIE mindig releváns maradhasson.

 

 

 

Április 1. Bár egyik sem létezik, de a “CCIE Written Certified” gyakran felbukkan Linkedin-en annak ellenére hogy a Written vizsga csak a “belépő a bálra”, nem jár hozzá semmilyen oklevél.

Az eredeti ötlet innen származik.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Két új CCIE logót mutatott be a Cisco”