Ciscolive! 2019 Barcelona

Többen kérdeztétek hogy lesz -e idén is összefoglaló a Ciscolive!-ról, illetve hogy nagyon várjátok már az élménybeszámolót.

Nos… Nem lesz, mivel idén nem jutottam ki. Máshogy hozta most az élet, több oka van hogy nem jött össze. Nyilván jó lett volna ott lenni, de hálás vagyok azért hogy már háromszor részt tudtam rajta venni.

Így most azok táborához tartozom (tehát a többséghez) akik távolról követik az eseményt.

Nézzük mit tudunk kihozni így a Ciscolive!-ból!

Gyakorlatilag végig lesz élő stream a honlapon, tehát tudjuk követni a megnyitót (kedden 9.00-tól), lesz több “showcase” és sok interjú (pontos lista itt). A jövő héten nálam munka közben az egyik monitoron amikor csak lehetőség van rá ez a stream fog menni.

Mint azt bizonyára sokan tudjátok az összes előadás videoval és pdf-ekkel együtt felkerül a honlapra, általában 2-3 héttel az esemény vége után. Tehát pici csúszással, de “beülhetünk” rájuk. Aki nem szeretne addig várni az böngészheti már most a korábbi Ciscolive! videokat ezen a linken. Több mint 6700 session van már feltöltve. Gyakorlati tapasztalatom hogy az ugyanazon néven vagy BRK számon meghirdetett előadások között általában 20% eltérés van, frissítik az előadók az aktuális információkkal. Tehát akár már ma kivalogathatod a számodra hasznosakat és megnézheted őket, nagy dolgokról nem maradsz le. Én megvárom a friss videókat, amíg nem kerülnek fel addig összeállítom a listámat hogy miket akarok majd megnézni.

A Ciscolive! amellett hogy rengeteg újdonsággal ismerteti meg az embert legalább annyira szól a kapcsolatok építéséről. Találkozhatsz azokkal az emberekkel akikkel rendszeresen kapcsolatban vagy a közösségi médián keresztül. Az elmúlt években imádtam a Cisco Champion találkozókat, de találkoztam sok nagy névvel is (pl. Peter Palúch, Denise Fischburne, stb.). Szerettem az esti programokat is. Nyilván ez a része nagyon fog hiányozni.

A “World of Solution” kiállítást sem tudjuk távolról megtekinteni ami szintén egy központi pontja a konferenciának. Nem a repi ajándékok voltak értékesek hanem azok a percek amelyeket a paviolonoknál töltöttem, amikor a kérdéseimre választ kaptam.

Rengeteg olyan program van (Walk in Self Paced Lab, Devnet Zone, Social Zone) amely rengeteget tesz hozzá a héthez.

Hiányozni fog a CCIE lounge is, egy kivételtől eltekintve tetszettek a CCIE ajándékok, sokat a mai napig használok.

Nyilván az ingyenes vizsga lehetőség is jól jött akár CCIE újításhoz akár másik minősítéshez.

Üzenet azoknak akik kint lesznek Barcelonában és olvassák ezeket a sorokat: jó szórakozást, ez a hét rólatok szól, használjátok ki a lehetőségeket, építsétek a kapcsolatokat, tanuljatok sokat és érezzétek nagyon jól magatokat!