Tervek 2019-re

Mint minden évben, idén is kitűzöm magam elé a célokat. Ezzel irányt adok az előttem álló 12 hónapnak.

 

Szakma / tanulás

2018 év végén elkezdtem foglalkozni a CCNA Data Center és CCNA Service Provider anyaggal. Előbbinek a LAN részével nem volt gond, van is vele gyakorlati tapasztalat, viszont a SAN számomra idegen és új világ, ezért nehezen megy a fejembe az anyag. Mivel a Data Center szerves részét képezi a storage és szerver technológiák ismerete, ezért ezt a vonalat (egyelőre) elvetettem. A Nexus termékcsaláddal nincs gond, ahogy a hozzá tartozó technológiákkal (OTV, FabricPath, VXLAN, stb. ) is szívesen foglalkozom ha úgy hozza az élet.

Átolvastam a CCNA Service Provider anyagot is (pontosabban az első felét). Ebben nyilván sok ismerős rész volt, de IOS XR-rel pl. még nem dolgoztam, azok a részek kifejezetten érdekesek voltak. Hogy vizsgázni elmegyek -e belőle az majd kiderül (jó lenne), de az SP technológiákba bele fogom ásni magam, mert érdekes és tudom hasznosítani.

Konkrét terv csak ennyi van, természetesen nyitott szemmel járok majd a hálózatos világban és foglalkozom azokkal az újdonságokkal amelyek megjelennek a piacon. Mivel napi szinten több szakterületet követek (Enterprise Networking, Wireless, Design, Security, mellé SD-WAN, SP és ami még érdekesnek tűnik) már a tudás naprakészen tartása sem kevés időt igényel.

Jelentkeztem a Cisco Champion programra 2019-ben is, meglátjuk beválogatnak -e. Ha igen onnan is próbálok majd hasznos információkat megosztani veletek.

 

Sport

Itt a célom csak annyi, hogy a 2018-ban elvégzett mozgásmennyiséget és aktívan elégetett napi kalória átlagot (1250 kcal) megtartsam, esetleg növeljem. Ez nem feltétlenül futás lesz (bár csatlakoztam a “Fuss 2019-ben 2019 km-t klubhoz, biztos ami biztos 🙂 ), bármilyen sport képbe jöhet, elsősorban persze marad a futás, de komolyabban szeretném venni a bringázást, esetleg beiktatni az úszást, stb.

 

 

Blog

Minden évben megígérem hogy több bejegyzés lesz, de általában nem sikerül tartani. Hátha majd 2019-ben másképp lesz 🙂 .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.