Így futottam le a Wizz Air Félmaratont

Vasárnap sok ezer emberrel együtt lefutottam a Wizz Air Félmaratont.

Szerencsére az utóbbi hónapok edzései után elértem arra a szintre, hogy a táv nem okoz problémát, így most csak az volt a cél, hogy a K&H nyári félmaratoni időmet megjavítsam, és bemenjek végre 2:10:00 alá. Nem sikerült.

Mivel a rajtot előre hozták 8.00-ra, ezért korán, 5.30-kor indultam el Budapestre. Számoltam azzal, hogy nehéz lesz parkolót találni, és ebben nem tévedtem: 20 perc alatt találtam helyet, 2 km-re a rajt helyszínétől.

7.25 körül értem az ELTE elé, szóval volt időm bemelegíteni és felvenni a verseny előtti hangulatot.

 

 

Voltak idén is érdekes figurák, például a srác, aki hangszerrel futotta végig a távot.

 

 

A nagyszámú induló miatt szakaszos rajt volt, így mi olyan 8:18 körül rajtoltunk. A tervezett tempóm 6:07 perc/km volt, ezt az elején nehéz volt tartani, mert szokás szerint szinte lehetetlen volt előzni, a rengeteg ember között keresni kellett az egérutat.

Szép helyszíneken futottunk végig, és jól is bírtam a tempót, nem volt holtpont, a végét még meg is nyomtam picit. Biztos voltam benne, hogy meglesz a 2:10:00 alatt idő, de az órám szerint 4 másodperccel (bár az 130 méterrel többet mért), a BSI szerint 27 másodperccel lemaradtam róla. De igazából ideális körülmények között simán megfutottam volna a célidőt, így nem vagyok elégedetlen.

 

 

 

 

A verseny után két érmet kaptam, mert végigcsináltam a Félmaraton mániát is, azaz négy egymást követő évszakban futottam félmaratont.

 

 

Kevesebb mint egy hónap és Spar Maraton. Biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény lesz, ott csak a teljesítés a cél, semmilyen időt nem tűzök ki magam elé 🙂 .

 

 

A zene amit hallgattam közben: Armin van Buuren – A State of Trance Yearmix 2017

A cipő amiben futottam: Adidas Solarglide M

Testsúly: 90,43 kg

Testzsír: 23,62%

BMI: 26,43

VO2max: 41,59 mL/(kg/min)

Időjárás: napos, szélcsend, 17 fok