Így futottam le a Vivicittá Félmaratont

Április 15-én lefutottam a Vivicittá Félmaratont Budapesten. Nagy élmény volt, és a tervemnek megfelelő idővel értem célba.

Előkészületek

 

Jó időt mondtak vasárnapra, és szerencsére sérülés sem hátráltatott, így minden adott volt egy jó kis futáshoz.

Lehetőség volt a verseny előtti napokban a rajtszám átvételére, és mivel szombaton úgyis volt Budapesten dolgom, beugrottam a rajtcsomagért. Volt benne póló, újságok, stb.

 

 

 


A verseny napja

 

Mivel a rajt 9.00-kor volt a Margitszigetről, ezért korán el kellett indulnom Győrből. Nem kockáztattam, számítottam dugóra és parkolási problémákra, ezért már  6-kor a kocsiban ültem. Nem volt semmi gond, találtam a Margitsziget környékén parkolót, megnéztem a kiállítókat, majd átsétáltam a rajthoz. A cél és a rajt helyszíne között 1,5 km a távolság, erre fel is hívták a figyelmet a szervezők, a sétálás egyfajta bemelegítésként is funkcionált a távolság miatt 🙂 .

Az időjárásra nem lehetett panasz, majdnem szélcsend volt.

 

 

 

8.50 felé felsorakoztam a rajtzónába, 9.00-kor pedig elindították a versenyt. A mi csoportunk kb. 9.18-kor rajtolt, de ennek nincs jelentősége, mert nettó időt mérnek.

Nagyon jó hangulata van a versenynek, rengetegen szurkoltak nekünk, nagyon jók voltak a zenei pontok, és csodálatos a panoráma.

A futás is jól ment, a 15. km után picit felment a pulzusom, ezért célzottan lassítottam, ekkor már elég meleg volt, lehet, hogy ez volt az oka. 1-2 km “nyugi” után erőre kaptam és szépen robogtam a cél felé.

 

 

 

A célidő 2:15:00 lett volna, és ezt végül sikerült teljesítenem. Nagy fejlődésen mentem át az elmúlt hónapokban, Siófokon 2:21:24 volt az időm, a márciusi félmaratonon 2:18:15 (a jó kis Szigligeti vár és az ellenszél, ugyebár), és most beértem 2:14:30 alatt. Ez 4 hónap alatt 7 perces javulás, ami azért nem rossz!

 

 

A befutóérem nagyon szép volt.

 

 

Következő verseny 22-én Győrben a Vivicittá (ez csak 2,6 km), utána pici “versenyszünet” következik, aztán nyáron jöhet a K&H Félmaraton Budapesten.

 

 

Még néhány kép a helyszínről:

 

 

 

 

 

Az eseményt a Sport2 élőben közvetítette, és már fel is került YouTube-ra a teljes 3 órás felvétel, ha érdekel, visszanézheted a versenyt onnan 🙂 .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.