Így futottam le a Spuri Öböl Félmaratont

Pénteken a terveknek megfelelően teljesítettem az idei első félmaratonomat (versenyen, mert edzésen már többet futottam).

A Spuri Öböl Félmaraton a “Balaton Szupermaraton” esemény része, amelynek keretében egyéniben, csapatban, váltóban (kinek hogy tetszik) 4 nap alatt megkerülik a Balatont. Az idei volt a 11. ilyen.

Pénteken 11-kor Keszthelyről rajtoltunk, a cél a szigligeti vár parkolójában volt. Az időjárás nem volt túl kegyes, 3 fok volt, és erős szél (ami természetesen mindig szembe fújt 🙂 ).

 

Mivel az idei évet eddig végig futottam (már majdnem 500 km-nél járok), jobb időt vártam magamtól, mint a tavalyi siófoki félmaratonon. A célom a 2:20:00 alatti teljesítés volt, figyelembe véve az erős szelet és a végén a szintkülönbséget a szigligeti várnál. A tüskéről beszélek a kép végén:

 

 

A célidőhöz 6,38 perc/km kellett, nagyon igyekeztem, hogy ne fussam el az elejét. Ezt szerencsére sikerült hoznom, és annyira jó formában voltam, hogy a 16. km után kezdtem el igazán hajrázni, 6.10-6.20 közötti kilométerekkel. Innen nem tűnt lehetetlennek a 2:15:00 befutó sem, persze nem jött össze, mert a célnél a szintkülönbség akkora volt, hogy majdnem rosszul lettem futás közben, ezért inkább sétáltam. Így is összejött a 2:20:00 alatti idő.

 

 

 

Feltételezem, azért van a szigligeti parkolóban a befutó, mert ott adottak a feltételek ennyi ember fogadására, és nem azért, mert a szervezők ki akarnának tolni a futókkal. Bár tény, hogy elég emlékezetes volt 🙂 .

A célban már várt a család, a gyerekeknek nagyon tetszett az érem.

 

Jövőre lehet, hogy ezen esemény keretében már inkább egy Maratonfüredre nevezek, esetleg tókerülés csapatban, de az még nagyon messze van.

Nagyon tetszett a táj, a verseny hangulata, a széllel pedig senki nem tud mit kezdeni 🙂 .

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Így futottam le a Spuri Öböl Félmaratont”