"Mert a csomagok sosem hazudnak."

Ilyen volt 2017

Ez az év is gyorsan eltelt. Mint mindig, most is érdemes visszatekinteni, hogy a kitűzött célok közül mit sikerült megvalósítani, és mi az, amin még dolgozni kell.

Tavaly év végén már összefoglaltam egy bejegyzésben, mit szeretnék ebben az évben elérni (klikk). Három fő kategóriában tűztem ki célokat:

  1. Szakma
  2. Egészség/sport
  3. Magánélet

Nézzük, mit sikerült ebből hozni.

1. Szakma

  • Kitűzött cél: CCNP Wireless, esetleg CCNA DC
  • Elért cél: CCNP Wireless

A CCNP Wireless mind a négy vizsgáját elsőre sikerült letennem, az utolsót október végén. Tehát bőven belefért az évbe ennek a minősítésnek a megszerzése. Opcionálisan még terveztem a CCNA DC-t, ennek azonban neki sem álltam. Hosszú év volt, sok munkával, és picit ki akartam szakadni év végére a vizsgázásból.

Úgy gondolom, ebben a kategóriában jól sikerült az év.

2. Sport/egészség

  • Kitűzött cél: lefogyni 80-85 kg közé
  • Elért cél: ez nem sikerült. 91 kg lett a vége

Ez egy érdekes terület, mert bár a célt nem sikerült teljesítenem, mégsem élem meg kudarcként. Szinte egész évben sportoltam, a mindennapok részévé vált a mozgás. Bár a mérleg megállt 91 kg körül (azért ez is -7 kg), lefutottam egy félmaratont, sokat mozgok, szóval rendben lesz ez így hosszú távon. A kaján kell még dolgozni. Mondjuk úgy, hogy haladok a cél felé. Íme néhány kép a súlyom alakulásáról:

3. Magánélet/egyebek

  • Kitűzött cél: life-work balance
  • Elért cél: ?

Úgy érzem, még mindig nem sikerült megtalálni. Viszont mivel nálam természetes, hogy mindig tanulok valamit (két hét kihagyás után már hiányzik), ezért ezt mondhatni megszokta a család. De már közel sem vagyok annyira “workaholic”, mint néhány éve (és ez jól is van így, két gyerek mellett).

4. Blog

Köszönöm mindenkinek, hogy idén is olvastatok. Sok bejegyzés nem született, sajnos nem volt annyi időm foglalkozni a bloggal, mint amennyire szükség lenne.

A Facebook oldalon 299 like-nál járunk, az éves látogatottsága a blognak pedig így alakult (úgy látszik, az EVE-NG nagyon érdekel titeket):


Összességében hosszú, fárasztó, de sikeres év volt számomra. Reméljük 2018-ban is minden a terveknek megfelelően alakul.

Boldog új évet kívánok!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Ilyen volt 2017”