"Mert a csomagok sosem hazudnak."

Így mentem át a CCNP Wireless WIDESIGN vizsgán

Eddig adós voltam a CCNP Wireless WIDESIGN vizsga beszámolóval (amit többen hiányoltak 🙂 ), amit még a CiscoLive!-n, 2017. február 21-én abszolváltam. Most pótolom 🙂 .

Már egy korábbi posztban írtam róla (itt), hogy milyen anyagokból készülök. Ez nem változott a vizsga napjáig, a Learning@Cisco Study Material oldalát és a Jerome Henry Quick Reference-t használtam. Bedobtam őket Dropboxba, azt összeszinkronizáltam az Adobe Readerrel, így minden eszközömről elértem az aktuális jegyzeteket. Az idő követésére továbbra is a Paymo-t használtam.

A ráfordított időt nem nevezném soknak. Ennek az oka, hogy semmit nem laboroztam, csak design guide-kat olvastam. A laborozás megmarad a WIDEPLOY vizsgára 🙂 .

 

 

A vizsga ideje 140 perc, a szükséges pontszám pedig 810 körül van (azaz továbbra is igazolódik a Cisco tendencia, 80+ százalék kell a sikeres vizsgához).

50-60 kérdés volt, és nagyon elégedett voltam a vizsga anyagával. Teljesen való életbeli kérdések voltak, nem elméleti, bit szintű dolgok. Milyen AP-kat használnál egy adott mesh hálózathoz, egy suli lefedéséhez mire kell figyelni, mikor használnál FlexConnect AP-kat, ilyesmik. Nekem nagyon tetszett. Volt persze pár olyan kérdés (minden Cisco vizsgán van sajnos), amihez hozzá sem tudtam szagolni, de ennek ellenére 900 körüli pontot gyűjtöttem össze.

Interneten fellelhető blog bejegyzések és a Learning Cisco fórum szerint a WIDESIGN a legkönnyebb CCNP Wireless vizsga. Kíváncsi leszek a többire 🙂 .

 

Érdekel a többi vizsga beszámoló? A “Vizsgabeszámolók” fül alatt összegyűjtöttem őket.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.