"Mert a csomagok sosem hazudnak."

Tervek 2017-re

Mint minden évre, 2017-re is már jó előre eltervezett stratégiával készültem. Nem újévi fogadalomnak mondanám ezeket, hanem inkább céloknak és mérföldköveknek, amelyeket el szeretnék érni a következő évben, és dolgoknak, amelyeken javítani vagy változtatni akarok. Három fő területet érintenek ezek: szakma/munka, egészség/sport, illetve magánélet.

 

 

1. Szakma

 

Mint a legutóbbi, 2016-os évértékelő írásban már említettem (itt), a tervem 2017-ben a CCNP Wireless megszerzése. Mondjuk azt, hogy ez a minimális cél. Fontos hozzátenni, hogy

 

“life happens”,

 

azaz rajtam kívül álló okok, illetve egyéb tényezők miatt ez módosulhat. De jelen pillanatban azt gondolom, hogy ez egy megvalósítható cél.

Emellett tervezem még (ha minden a terveknek megfelelően alakul), hogy behúznék egy CCNA Data Center vizsgát is. Bár anno azért választottam a Wireless-t, mert könnyebben laborozható, ellentétben a CCNA DC SAN részével, be kell látni, hogy a CCNA szint célja elsősorban az alapok megértése. És szeretnék minél több technológiához érteni.

Na de nézzük szépen sorban.

 

 

1.1 CCNP Wireless

 

A CCNP Wireless vizsga 4 modulból áll:

 

Terveim szerint ebben a megadott sorrendben fogok haladni. Az első vizsgát (tehát a WIDESIGN-t) már be is regisztráltam február 21-re (CiscoLive! ajándék vizsgakupon).

Ohh igen, a CiscoLive!. Szerencsére ott leszek Berlinben ismét, és ezúttal a Wireless előadások felé kacsintgatok. Ezek mellett próbálok minél több technológiáról, termékről információt gyűjteni, mert

 

aki lemarad, az kimarad,

 

hiszen nagyon gyorsan változik az IT és a Networking világ, tartani kell a lépést. IoT, ACI, SDN, stb. (Bár továbbra is azt gondolom, túl nagy a “hype” ezek körül, rajta kell tartanunk a szemünket. És legalább meglátom, egy év alatt mennyi változás volt ezeknél a technológiáknál).

 

Visszatérve a CCNP Wireless-re, a többi vizsgára is kitűztem a dátumokat (mint általában, péntekre 🙂 ), de igyekszem ezeknél korábban letenni őket.

 

 

Ha tudnék gyorsabban haladni (még nem néztem át túlságosan a Blueprinteket, de valószínűleg lesz olyan vizsga, amely beleférhet két hónapba), akkor még van egy tervem jövőre, ez pedig a…

 

 

1.2 CCNA Data Center

 

Ez a képesítés két vizsgából áll:

 

A jó hír, hogy ezekhez elérhető az Official Certification Guide, tehát nem magamnak kell összeszedni az anyagokat, mint a CCNP Wireless esetében. Ráadásul a DCICN vizsga kb. ugyanaz, mint ICND1, csak NX-OS-szel, szerintem elég lesz egyszer elolvasni a könyvet és lehet menni vizsgázni.

A rossz hír ugyebár, hogy laborozni marha nehéz. Csak a dcloud-ra tudok támaszkodni.

 

Szóval a minimum a CCNP Wireless, a bónusz a CCNA Data Center lenne terveim szerint 2017-re.

 


2. Egészség/sport

 

Ez az a terület, amelyen bár dolgoztam 2016-ban, csak fél gőzzel, és ezért túl sok eredményt nem is értem el. Na de majd jövőre!

Az elmúlt időszakban csúnyán megszaladtak megint a kilók. Alapjában tipikus ektomorf alkat vagyok, vézna, és csak hasra hízok. De sajnos már karcolom a 100 kg-t. Az elmúlt pár év látható az alábbi grafikonon:

 

 

 

Mint látható, voltam azért 82-83 kg is, de most sajnos ott a +15 kg megint, szóval ugyanott vagyok, mint pár éve, amikor rohadt kövérnek éreztem magam. Mikor 80 körül voltam, heti többször futottam, aztán jött egy sérülés, és átálltam a konditeremre. Mivel főleg szemét kajákat ettem, ezért az edzés nem is hozott sok eredményt.

Ha csak az idei évet nézzük, így fest a kép:

 

 

Látható, hogy eléggé ingadoztam 95-100 kg között.

Nos, a tervem kezdésnek a következő:

  • 190g fehérje / nap
  • 220g szénhidrát / nap
  • 60g zsír / nap

Ez kb. 2200 kcal. Ezzel fogok indítani, és ameddig tudok fogyni, tartom ezeket a makrókat, ha megáll a fogyás, akkor lejjebb veszem a CH-t. Próbálok tisztán kajálni, de biztos, hogy fog becsúszni szemét kaja is, de próbálom a makrókat akkor is tartani az adott napon. December 27-én el is kezdtem a jó kajálást, szabadság alatt azért könnyebb tartani, jobban ráérek főzni, kipihenten megyek edzeni, de igyekszem munka mellett is becsülettel csinálni. Persze ma, Szilveszterkor elengedtem magam, de ez egy ilyen nap 🙂 .

Edzés terén maradok az idén használt mennyiségnél:

  • 4x súlyzós / hét
  • 2-3x kardió / hét

 


A súlyzós edzéseket a Gymaholic (magyar fejlesztés!) segítségével követem nyomon. A kajálásom naplózásához továbbra is a MyFitnessPal-t használom.

Két táplálék kiegészítő gyártó cuccait szoktam fogyasztani, ezek a MyProtein és a Scitec Nutrition. Sok terméket vásároltam már, de látni kell, hogy ez is egy nagy biznisz; mindent el akarnak adni az embernek, hogy legyen bevételük. Ezért le is redukáltam a készletet, amire beruháztam.

Kezdésnek ezeket a termékeket fogom használni:

  • Tejsavó fehérje (Scitec 100% Whey Protein Professional vagy MyProtein Impact Whey)
  • Multivitamin, C vitamin (Scitec Mega Daily One Plus, vagy Scitec Multi Pro Plus, valamilyen C vitamin, napi 2-3 gramm)
  • Ízületvédő (MyProtein Glucosamine Sulphate, vagy Scitec Joint-X)

 

Ha befogyok végre 90 kg alá, a kardióhoz bevetem majd az L-Carnitine-t, BCAA-t, Glutamine-t, esetleg valami zsírégetőt.

Próbálom a sok-sok éve tartó koffein függőségemet (elsősorban Coca Cola Light termékből) csökkenteni. Igen, tudom, baromi káros, rákot okoz stb. De ez van. A kávét nem szeretem, cukros üdítőket és gyümölcsleveket sem iszom, és a víz mellé kell valami üdítő. Na majd meglátjuk, ez hogy alakul. Teljesen leállni valószínűleg nem tudok, napi 1-2 pohárra szeretném redukálni a mennyiséget.

Szóval

 

Célom jövőre ismét 80-85 kg közé befogyni.

 

Az se lenne rossz, ha végre valami kis izom is jönne rám. 🙂


3. Magánélet, egyebek

2017-ben szeretném  egy picit jobban megtalálni a

 

“life-work balance”

 

arányát. Sokat dolgoztam idén, sokat fogok jövőre is, de szeretnék minél több időt a családommal tölteni. Sokat köszönhetek nekik az eddigi sikereimben, és szeretnék minőségi időt velük tölteni, és egy kicsit több kikapcsolódást. Igazából ennek kell lennie a legfontosabb célnak. Normális magánélet és nyugodt családi háttér nélkül nincs szakmai siker és kiegyensúlyozott élet.

Próbálom továbbá csökkenteni az olyan dolgokon való rágódást / idegeskedést, amelyekre nincs befolyásom. Vannak dolgok, amelyeket

 

el kell engedni.

 

Nem lehetünk mindig ott utolsó bástyaként emberek mögött, és vállalhatunk magunkra dolgokat, ha “ég a ház”.

 

Nem szállhatunk be a problémamegoldás ABC-jébe mindig az Y-nál,

 

mikor más ember azt az A-tól “viszi”, csak nem foglalkozik vele.

 

Nem lehet mindig a Creative Process “All The Work While Crying” részénél beugrani a projektbe, a “Panic” rész után. Akkor mi lesz azokkal, akik a “Fuck Off” részt “csinálják?”

 

 


 

Végezetül köszönöm minden kedves olvasónak az egész éves figyelmet. Remélem már mindenki belőtte a 2017-es évre a mérföldköveket és célokat. Kívánom nektek, hogy sikerüljön megvalósítani mindet.

 

Boldog új évet kívánok!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Tervek 2017-re”