Focus!

Néha mindenki azon gondolkozik, feladja. Ez egy természetes emberi tulajdonság szerintem. Eredményeket akarunk, de azonnal. Azonnal CCNP akarsz lenni, pedig 2 hónapja láttál először Cisco routert? Azonnal izmos akarsz lenni, kockahasat vársz, holott 2 hete jársz edzeni? Maratont akarsz futni, pedig még csak két hete kezdtél sportolni?

Én is feladtam, és újrakezdtem a CCIE tanulást, nem is egyszer… Sokan mondták, hogy sosem sikerül. Aztán egyszer mégis végig csináltam. Elkezdtem többször edzőterembe járni, és annyiszor abba is hagytam. Most elkezdtem újra.

Mivel most már van időm, ezért újra komolyan veszem az edzést. Voltam már 2013 év végén 101 kg is. Most épp 85 vagyok. Persze akkor nem ez volt a fontos, mert tanulás mellett csúsztak le a chipsek és a vaníliás karikák. Most, hogy vége a CCIE maratonnak, újra van időm a családdal több időt tölteni, és sportolni (bár a CCIE készülés mellett rendszeresen futottam, heti 3-4x, az mégsem volt olyan komoly).

Sok párhuzamot tudnék vonni az edzőterem és a tanulás között. Mindkét helyen magadat kell legyőznöd. Könnyű ellógni mindkettőt, de mikor mégis foglalkozol vele, jó érzés tölt el. És észreveszed magadon, hogy fejlődsz. Ha körülnézel, az edzőteremben az emberek 75%-a társalogni jár. A telefonját többet nyomkodja, mint a súlyokat. A munkában is sokszor halljuk az “úgysem sikerül” dumát, mert egyszerűbb neki sem állni a dolognak. Persze, a kifogások. A jól ismert kifogások :). Ha tanulnak is, akkor is többet van nyitva a Facebook és YouTube, mint a konzol.

Én edzeni járok le, nem dumálni és Facebook-ozni. Este 22.00-kor indulok, mert addig a családdal töltöm az időt, gyereket fürdetek. És ha este 10-kor jut időm lemenni edzeni, akkor megyek. Ahogy régebben is este 10-kor álltam neki laborozni.

Mindkét vonalon kell egy megbízható társ, aki maximálisan támogatja a fejlődésed. Csak a legjobbal elégedhetünk meg. A CCIE esetében nekem az INE volt a társ. Az edzésnél pedig a Scitec Nutrition jött be leginkább. A BioTech vitamintól pl. hányingerem volt, miután bevettem.

 

20150922_181109425_iOS
Az első rendelés, amelyet az újrakezdéshez válogattam össze. A Cola nem ide tartozik, az egy régi függőségem 🙂

 

Ne hagyd, hogy eltérítsenek a céljaidtól. Motiváld magad. Minden nap, amikor tettél valamit a sikerért, nem telt el haszontalanul. Ne hagyd ott a ticketet, tarts pici szünetet, szívj friss levegőt, de ne engedd el, meg kell oldanod! Akár napok múlva is vedd elő újra, és küzdj meg vele. Te fogsz győzni. Ha jó mérnök akarsz lenni, neked kell győznöd. A való életben sem engedheted el a hibákat, meg kell oldanod őket. Tervezd meg a napjaidat, és tartsd magad a tervhez. Ha esetleg valami miatt mégsem sikerül tartanod az ütemet, ne keseredj el, van ilyen. Gondolj bele, a legtöbb ember bele sem kezdett.

És végezetül álljon itt két video.

Az első “The Rock” budapesti edzésén készült, ahol kiszól a bámészkodó hülyegyerekeknek, és utána kamerába vigyorog. Óriási. Rendszeresen szétnevetnem magam rajta.

 

A második egy CCIE motivációs video. Ezt is ajánlom olyan napokon, amikor nincs erőd a tanuláshoz.

 

Ne feledd, csak Te érheted el a céljaidat, magadat kell legyőznöd.

Sok sikert! Focus!