Újra kezdődik… Felkészülés a CCIE R&S Written-re

Úgy döntöttem, idén megpróbálom megújítani a CCIE-mat, ezért ismét elkezdtem készülni az írásbelire. Azért újítanék idén, mert:

– Még viszonylag friss az anyag, kevesebb tanulással megcsinálható a vizsga
– Nem kettő, hanem 3 évig nem kellene utána újítanom (jelenleg 2017-01-20-ig érvényes, ha újítanék, 2019-01-20-ig meg lenne hosszabbítva, ha minden igaz, és jól értelmeztem a policy-t. De van erről egy fórum téma is: [http://ieoc.com/forums/t/26446.aspx], ami szerint jól gondolom)
– Jövőre beleásnám magam másba is, és ha letudnám a dolgot, akkor nem kellene foglalkozni az újítással 2019-ig. Addig meg lehet, hogy egy másik trackből is eljutnék a Written-ig 🙂

CCIEA felkészüléshez a könyveket már megvettem (CCIE Routing and Switching v5.0 Official Cert Guide Library, 5th Edition), és a LAN switching részt már ki is végeztem. Mivel az a napi munkám nagy része, sok tanulnivaló nem volt benne. A v4-hez képest a VTPv3-mal lett több az anyag, de az abszolút nem veszélyes.

A maradékot felosztottam hetekre, figyelembe véve a szeptemberi két hetes szabadságomat is. A tanulási folyamat követéséhez most is a Paymo-t használom. Jelenleg így néz ki a tervem. Hagyok elég időt az esetleges csúszásokra, be nem tervezhető eseményekre :). Ez egy jó váz, amin tudok tologatni, ha szükséges. A vizsga tervezett ideje 2015-12-11, és a hagyományokat követve pénteki nap :).

written
Hogy jövőre mi lesz, még nem döntöttem el. Több téma is szóba jöhet:
– Data Center: Nexus része érdekel, a SAN-okkal nincs tapasztalatom sajnos
– Service Provider: az alapok már megvannak hozzá
– Wireless: nagy jövő áll előtte, érdemes lehet belemélyedni
– Design: ez is szóba jöhet, CCDE Written pl. 2-3 éven belül
– Nem Cisco: Huawaii, Juniper…

Na majd kiderül 🙂