"Mert a csomagok sosem hazudnak."

Véget ért az első [HUN] Cisco Blog vSeminar

Ma reggel 9.30-11.00 között megtartottuk az első vSeminart, “Cisco minősítések áttekintése” címmel. Bővebb információ a témáról itt. Nagyon pozitív élmény volt számomra, mert:

  • Volt, hogy 11 ember követett minket online, nem számítottam ekkora érdeklődésre,
  • Akik élőben követtek, sok hasznos információval segítettek a chat felületen, jó ötleteket adtak,
  • Nagyon jó kérdéseket tettetek fel.

Az előadást rögzítettem (88 perc lett a vége), és már át is konvertáltam aviba. Tömörítés nélkül 9,3 GB lett a mérete. Ez bődületesen sok, úgyhogy most átkonvertálom mp4-be, és valószínűleg a YouTube-n lesz visszanézhető, letöltésre nem lesz lehetőség (szerintem nincs is rá szükség). A netem 2 Mbites feltöltése miatt nem lehetett igazán jó (high quality) minőségben tartani az előadást, csináltam előtte teszteket, akkor volt, hogy 1-2 másodpercre a hang is kimaradt. Ez sajnos benne van a pakliban, hogy élőben is ez történt, ezért a felvételen is előfordulhatnak hanghibák, ezért elnézést kérek. Volt olyan kérdés, hogy mikor lesz a következő, illetve milyen témában. Egyelőre még nem tudom rá a választ. Egy szavazás eredményétől (is) függ: online követhető legyen -e, vagy csak visszanézhető (nyilván így ha adódik 1-2 órám, akkor tudok felvenni, és nem kell előre kitűzött időpont. De ha felvételről megy, nem tudtok kérdezni, csak utólag).  

Másik kérdés: milyen téma érdekelne mélyebben? A válaszokat kommentbe várom. Sok óra felkészülést igényel egy ilyen előadás megtartása, ezért nem ígérem, hogy rendszeresen tartok majd. De nem kizárt, hogy lesz még ilyen 🙂 Remélem hasznos volt az előadás, és mindenki tanult valami újat ma 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 thoughts on “Véget ért az első [HUN] Cisco Blog vSeminar”