A CCIE utáni élet – avagy hogyan tovább?

Első és legfontosabb: pihenés és család. Ideje törleszteni számukra az elvett időt. Nagyon durva érzés, ahogy visszakapod az életed. Újra nézhetsz TV-t, futhatsz, olvashatsz (sicc, nem Cisco könyvet!), barátokkal lehetsz, sörözhetsz, stb. És nem kell gondolnod arra, hogy tanulnod kellene. Nagyon jó érzés. De furcsa is. Az életem részévé vált a Cisco tanulás. De ahogy mondják: a CCIE csak a kezdet. És ez tényleg így van. Az ember egyrészt gyorsan felejt. Az, hogy valaki CCIE, nem jelenti azt, hogy vége a tanulásnak. Nagy felelősséggel jár. Mert nem mondhatsz hülyeséget. Rangot jelent. A szavaknak és leveleknek sokkal nagyobb súlya lesz. Ezért folyamatosan tanulni kell, és fejlődni.

Sokan kérdezik: még egy CCIE? Nem hiszem. Legalábbis most nem. Lehet, hogy évek múlva. Most két dolgot szeretnék tanulni:

  • Angol. TV mellett is lehet olvasgatni. A szakmai angollal semmi gondom nincs, a beszélt angolomon és a nyelvtanon már van mit csiszolni. A nyelvtudás nagyon fontos.
  • CCDP. Egy vizsgát kell letennem (ARCH). A design vonal amúgy is érdekel.

 

Ezt is sokan kérdezik: kinyitja a CCIE a “kapukat”? . Válaszom: igen. Naponta több állásajánlatot kapok LinkedIn-en, mióta meglett a CCIE. Úgy néz ki, a munkanélküliség CCIE-ként talán nem fenyegeti az embert. És családos emberként, ez nagy biztonságot jelent. Már csak az egészségre és a családra kell nagyon figyelni! Az a legfontosabb!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “A CCIE utáni élet – avagy hogyan tovább?”