Így buktam meg a CCIE labor vizsgán – 1. rész – kiutazás 2 comments


Mint tudjátok, június 2-án elcsúsztam az első CCIE R&S labor vizsgámon. Többen kértek beszámolót, hát leírom a történetem.

0. nap – kiutazás

Több alternatíva volt a kiutazásra. Felmerült, hogy kocsival megyek, de az mégiscsak 1250 km… Másnap valószínűleg nem lennék a toppon a vizsgán! A WizzAir gépek sajnos csak korán reggel és késő este mennek, ezért szintén kiestek a lehetőségek közül. Szerencsére vasárnap 12.30-ra találtam egy Ryanair gépet Budapest Terminal 2B – Brussels Charleroi között, gyorsan be is foglaltuk a jegyet. Minden fapados légitársaság Brüsszel Charleroi-t használja, mert gondolom jóval olcsóbb, mint a National Airport. Pedig az jobb lenne, mert csupán 4 km-re van a Cisco-tól :). De semmi gond, mert nem bonyolult eljutni a Pegasus Parkba (Cisco), és időben sem olyan sok. 1,5-2 óra.

Előre megvettem az interneten minden jegyet, és megterveztem az utat.

Így lehet eljutni Charleroi-ból a Diegembe (A Cisco-hoz):

1. Transfer busz Charleroi – Brüsszel Midi vasútállomás között. Ez kb. egy órás út, viszonylag kényelmes. Itt lehet jegyet venni: http://www.brussels-city-shuttle.com/en/. 14€-t fizettem a jegyért, return 28€.

2. Brüsszel Midi vasútállomás – Diegem. 19 perc az út vonattal, az 5. megállónál kell leszállni. Jegyet itt lehet venni: http://www.belgianrail.be/en/Default.aspx. Az állomásnevek, amelyek között foglalni kell: Bruxelles-Midi / Brussel-Zuid [NMBS/SNCB] – Diegem [NMBS/SNCB]. 2,6€-t fizettem a jegyért, returnban 5,2€.

Mivel olvastam, hogy Diegem-ben nem nagyon lehet kaját venni, ezért a Brussels Midi-n kerestem egy boltot. Vettem ásványvizet, péksüteményt, egy RedBullt. A legolcsóbb 1,25 l-es ásványvíz 1,45€ volt, szóval Brüsszel sem olcsó  város :).

Felszálltam a vonatra, 20 perc utazás után pedig leszálltam Diegem állomáson. Egyből szemben van az NH Airport Hotel, ahol szállásom volt foglalva vasárnap éjszakára. Ez a hotel 250m-re van a Cisco-tól, lemértem, 5 perc nagyon laza séta. Pont erre van szükség, senki nem akar a vizsga napján azon izgulni, hogy késik -e, dugóba kerül -e, stb.

 

fachadas-15872--nh-brussels-airport_t2-z1w

 

Ekkor 18.00 óra körül járhattunk. Lepakoltam a cuccom, és elindultam felfedezni a környéket. Elsősorban természetesen a Cisco épületére voltam kíváncsi!

Hát így néz ki a hotel mellől (gondolom felismeritek a Cisco logót a tetején)

 

1161897387image_www.kepfeltoltes.hu_

Óvatosnak kell lenni, mert két Cisco bejárat van, a 7B és a 6B. Aki vizsgázni megy, annak a 6B-hez kell mennie! A DHL-lel szemben van, és egy híd van előtte. Így néz ki:

308314087image_www.kepfeltoltes.hu_

 

Miután ezzel megvoltam, visszatértem a szállásra. Átolvastam még a jegyzeteimet, beállítottam az ébresztőt 6.30-ra, és 21.30-kor lefeküdtem aludni. Féltem, hogy az izgalomtól nem fogok tudni aludni, de szerencsére olyan fáradt voltam, hogy nem okozott problémát. Nem mondom, hogy életem legjobb alvása volt, párszor felébredtem éjjel, de végül is elviselhető volt.

Folyt. köv.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Így buktam meg a CCIE labor vizsgán – 1. rész – kiutazás