"Mert a csomagok sosem hazudnak."

CCIE R/S Written – felhasznált könyvek

Ezekből a könyvekből készültem a Written-re:

1.)

ccie_rs_cg

A felkészülés alapját – ahogy a CCENT/CCNA/CCNP esetében is – a Certification Guide adta. Wendell Odom ezt a könyvet is a szokásos magas színvonalon írta. Nem hiába ő a kedvenc Cisco Press íróm.

2.) 

cisco_lan_switching

A Cisco LAN Switching könyvet használtam néhány Layer2-es feature alaposabb megértéséhez. Mivel 1999-ben adták ki, ezért CatOS-ről ír, így azokat a részeket nagyvonalúan kihagytam. De a STP azóta is STP. A PortChannel pedig PortChannel.

3.)

routing_tcpip_vol1

Sokan a Hálózati Bibliának hívják. Az biztos, hogy a routing protokollok legmélyebb szintjére visz le. CCNP szint felett nagyon hasznos olvasmány, nekem CCNP előtt értetetlen volt, 50 oldal után letettem. A Volume I. tárgyalja az EIGRP, OSPF, redistribuition, IPv6 témákat.

4.)

routing_tcpip_vol2

Ebből a könyvből a BGP-ről és a Multicast-ról szóló fejezeteket olvastam el.

5.)

internet_routing_architectures

Nagyon jó könyv a BGP-ről. Néhány fejezetet elolvastam belőle.

6.)

c1240_qos_ecg_rep.qxd

Mivel QoS-ből gyakorlatilag 0 ismeretem volt, ezért ezt a könyvet elejétől a végéig elolvastam. Szokásos Wendell Odom stílus: jól szerkesztett, követhető, érthető.

7.)

mpls_fundamentals

MPLS-ből is a 0-ról indultam. Ebből a könyvből csak néhány fejezetet olvastam el, amelyet a Learning@Cisco fórumokon ajánlanak. Nagyon jókat írnak róla, de nekem követhetetlen volt. Így MPLS-ből először a Certification Guide-t olvastam el, utána tértem rá vissza. Úgy már jobban képbe kerültem, de nem nyűgözött le.

 

8.)

ccie_rs_quick_reference

 

Vizsga előtti gondolat rendszerezéshez nagyon hasznos volt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “CCIE R/S Written – felhasznált könyvek”